Visum for Quebec City, Quebec

Redigert: Jun 12, 2023 | Tags: Canada Visa, Canada eTA

Visa for Quebec City, Quebec - Canada

Introduksjon

Denne artikkelen gir informasjon om å få et visum for Quebec City, eller en eTA, for enkeltpersoner som ser etter den riktige reiseautorisasjonen. Et gyldig visum for Quebec City eller en eTA vil være påkrevd før avreisen din til Canada.

Oversikt over visum og eTA

Én av de første tingene en besøkende til Quebec City bør merke seg er at Canadas innreisekrav har endret seg noe siden mars 2016. Statsborgere i visum-fritatte land, så som landene i Den europeiske union, Australia og andre må nå søke om en elektronisk reiseautorisasjon (eTA), hvis de ankommer Quebec City med fly. Denne eTA-en er nødvendig selv for transitt gjennom en canadisk flyplass, men er ikke nødvendig for innreise via land eller fra havet, og bringer de canadiske innreisekravene i stor grad på linje med de i USA. De eneste unntakene til denne regelen er statsborgere i USA, alle med et gyldig canadisk visum og de med canadisk statsborgerskap (inkludert dobbelt) eller permanent oppholdstillatelse.

Det er enkelt å søke om din eTA på nett, og i de flest tilfeller vil søknaden din godkjennes på noen minutter. Enkelte ganger kan det ta lenger tid, og i slike tilfeller vil du bli informert via e-post innen tre dager, med beskjed om hvilke ytterligere steg du må iverksette for å få søknaden din godkjent. Du kan sjekke søknadsstatusen din på nett når som helst, og oppdatere detaljene dine om nødvendig.

Når eTA-en din er utstedt er den gyldig for et ubegrenset antall besøk som varer seks måneder eller mindre, innen en periode på fem år fra utstedelsesdatoen eller til ditt gjeldende pass utløper. Sammen med en eTA gjelder alle de vanlige grunnleggende innreisekravene, så som å kunne vise at du kan finansiere besøket ditt og har genuine planer om å forlate landet innen slutten på din tillatte periode.

En fullstendig liste over visum-fritatte land kan finnes her. Borgere av andre land trenger et fullt visum for å reise inn i Canada med en hvilken som helst metode og for ethvert formål.

Canadisk elektronisk reiseautorisasjon (eTA)

Den canadiske eTA-en er en elektronisk reiseautorisasjon som er tiltenkt for å forenkle prosessen ved innreise til Canada for vanlige reiseformål, så som turisme, forretninger eller transitt. Enkeltpersoner som ønsker å besøke Canada i mindre enn seks måneder, for formålene turisme, forretninger, transitt eller å motta medisinsk behandling, kan være kvalifiserte. En canadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjennelsesdatoen eller inntil utløpsdatoen på det gjeldende passet, avhengig av hva som kommer først.

The Canadian eTA enables Den canadiske eTA-en lar passinnehavere fra dusinvis av land søke om reiseautorisasjon på nett uten behov for et visum for Quebec City.

Det er et bredt utvalg av bruk for en canadisk eTA, fra å delta i familiebryllup til å holde tale på en forretningskonferanse. Det er imidlertid begrensninger for å bruke en eTA. Hvis den brukes på en uautorisert måte, kan den fratas fra en søker. Det er derfor viktig å sørge for at eTA-søkere forstår det fullstendige omfanget av tillatt reise ved å bruke en eTA.

Godkjent forretningsbruk

Selv om en canadisk eTA typisk tenkes på som en reiseautorisasjon for turister, kan den også brukes for forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for møter med forretningspartnere, gjøre opp en eiendom eller forhandle en forretningskontrakt. Selv om den ikke er et arbeidsvisum, kan en canadisk eTA brukes for å utføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Quebec City for et forretningsmøte og bruke en eTA, kan du bli bedt om å oppgi ytterligere dokumentasjon under eTA-søknaden din eller på den canadiske grensen. Du vil mest sannsynlig måtte bevise at din viktigste inntektskilde mottas utenfor Canada og at arbeidsgiveren din også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en canadisk eTA. Hvis du bruker din eTA for dette formålet kan du bli bedt av canadiske immigrasjonsansatte å bevise at du ikke er ansatt eller søker ansettelse i Canada. 

Godkjent turistbruk

De fleste får en eTA for turismeformål. Tillatte turismeformål inkluderer aktiviteter som sightseeing og å besøke venner og familie.

Godkjent transittbruk

En canadisk eTA kan også brukes for transittformål, der en reisende bytter fly på canadisk territorium mens de er på vei til en ikke-canadisk destinasjon.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente bruksområder for en canadisk eTA er det også enkelte ting du ikke lovlig kan gjøre med en eTA.

Du har ikke lov til å jobbe i Canada med en eTA. Selv om du kan bruke en eTA for enkelte forretningsformål, kan du ikke ha eller innhente ansettelse i Canada ved bruk av en eTA. Dermed må du søke om et arbeidsvisum hvis du ønsker å være ansatt i Canada. Dette gjelder enten du vil flytte karrieren din til Quebec City, eller håper på midlertidig ansettelse. Du kan ikke akseptere betaling for noe arbeid i Canada uten et riktig canadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved å bruke en eTA. Du må innhente et canadisk studentvisum hvis du ønsker å gå på skole i Canada. 

Krav som påvirker kvalifikasjon for en eTA

  1. Du kan kun bruke en eTA for innreise til Canada med fly.
  1. Du må ikke ha noen tidligere avvisninger om å reise inn i Canada og ingen tidligere deporteringshistorikk i Canada. Hvis du har dette, vil du mest sannsynlig ble nektet å få en eTA.
  2. Du må ha et elektronisk pass.
  3. Du må ikke ha noen svært smittsomme sykdommer, så som tuberkulose, på tidspunktet for besøket ditt eller på tidspunktet for eTA-søknaden din.
  4. Du må ikke tidligere ha blitt dømt for forbrytelser angående å medføre alvorlig skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosess for canadisk eTA

For å søke om en eTA trenger du passet ditt og ansettelsesdetaljer. Du bør sette av omtrent 15-20 minutter per søknad. Søknader behandles og godkjennes vanligvis i løpet av minutter for de fleste søkere. På grunn av forbedret og automatisert sikkerhetsscreening kan søknaden din imidlertid bli flagget og kreve en manuell gjennomgang. Under en manuell gjennomgang vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle eTA-søknaden din. Unnlatelse av å oppgi denne informasjonen eller dokumentasjonen på en betimelig måte vil resultere i en avvist eTA-søknad.

Hvis du er kvalifisert for en eTA, kom i gang med søknaden din.

Typer av canadiske visum og tillatelser

Canadiske eTA-er er kun for enkeltpersoner fra visum-fritatte land og personer med permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke er fra et visum-fritatt land, ikke er statsborger i USA og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA, vil du trenge et visum for Quebec City.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kjent som et midlertidig oppholdsvisum, eller TRV. Som en eTA kan du søke om dette på nett. Du kan også søke med en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og innebærer lengre behandlingstidslinjer enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å jobbe i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, trenger du en arbeidstillatelse i tillegg til din eTA eller ditt TRV. Før du kan søke om en arbeidstillatelse må du vanligvis ha et jobbtilbud fra en canadisk arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å frafalle dette kravet avhengig av yrke eller typen arbeid en enkeltperson er i stand til å gjøre i Canada.

Du kan søke om en arbeidstillatelse enten på nett eller på papir. Når du søker må du sertifisere at du kun vil jobbe for den spesifikke arbeidsgiveren som har tilbudt deg en jobb, og at du vil forlate Canada når ansettelsen din er over.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner arbeidstillatelser. For å søke om en studietillatelse må du også ha et TRV eller en eTA. Alle studenter trenger en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du vil gå på førskole, planlegg å søke om en studietillatelse.

Du kan søke om et studentvisum på nett eller på papir. Du må godta at du vil forlate Canada når studiene dine er over (med mindre du senere får en arbeidstillatelse) og du må vise at du har tilstrekkelig økonomisk støtte til å bo i Canada.

Søknadsprosess for canadisk visum

For å søke om et canadisk visum er det et gitt antall steg som må følges. Du kan enten søke på nett eller søke på papir. For hver type søknad vil du bli bedt om å velge landet du søker fra, samt oppgi litt informasjon om din kvalifikasjon for dine ønskede reiseformål.

Søknad på nett (kvalifikasjonsrestriksjoner)

Søknaden på nett inkluderer en instruksjonsveiledning som skal brukes for å forberede dokumentene og skjemaene nødvendig for å sende inn din canadiske visumsøknad. Kun kvalifiserte søkere kan imidlertid søke om et canadisk visum på nett.

Papirbasert søknad

For å søke om et canadisk visum ved å bruke den papirbaserte søknaden må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inkluderer alle de relevante skjemaene du må fylle ut. Når fullført må du betale et gebyr for å behandle visumsøknaden din. Når dette er betalt, kan du deretter sende inn visumsøknaden din for behandling.

Reiseinformasjon for Quebec City

Med en historie som daterer tilbake mer enn 400 år, er Quebec City ett av de mest interessante stedene å besøke i Canada. Byen, som ligger på St. Lawrence-elven, er bygget i en sjarmerende kompakt skale sammenlignet med det enorme landet som omgir den, og gir en perfekt avslappende, men allikevel stimulerende, destinasjon, enten under den komfortable milde sommeren eller den uberørte skjønnheten om vinteren.

Quebec City er muligens destinasjonen som er mest i europeisk stil i Nord-Amerika, som passer statusen byen har som den eneste byen i Canada som er nesten 100 % fransktalende. Gamle Quebec er fullpakket av historiske bygninger innen de befestede veggene, med det flotte hotellet Château Frontenac som et perfekt eksempel på den distinkte skjønnheten til kvarteret. Ofte beskrevet som det mest fotograferte hotellet i verden, denne utsmykkede bygningen har 600 rom over 18 etasjer, og tilbyr fantastisk utsikt over byen.

Hotellet er imponerende på nært hold, men for en enda bedre utsikt, hvorfor ikke ta en ferge over elven til Levis? Selv om denne turen på 1 km bare tar 12 minutter, presenterer den en ganske annerledes utsikt over Gamle Quebeg vakkert beliggende mot den enorme himmelen, og med fengslende reflekterte lys i vannet om kvelden.

Litt lenger unna er Huron-Wendal Nation i Wendlake, som tilbyr et fascinerende bilde av områdes innfødte kultur og historie. Huron-Wendal Museum tar den besøkende tilbake til 1600-tallet gjennom dans, fremførende kunst og historiefortelling, mens det også viser frem de tradisjonelle ferdighetene til Nasjonen gjennom utstillinger og artefakter.

Imidlertid, som en påminnelse om at naturen er den virkelige kraften i området, er Montmorency Falls et utrolig fossefall 30 meter høyere enn det mer berømte Niagara, og bare 15 minutter fra sentrum. Du kan enten se synet fra sikkerheten på breddene, driste deg på høydene via hengebroen eller komme inn i vannspruten med en gondoltur langs bassenget på bunnen.

Konklusjon

Enten du leter etter avslappende sjarme fra den gamle verden, en smak av historie eller en titt inn i de enorme landskapene i landet rundt, er Quebec City en ideell destinasjon for besøkende til Canada, uansett tid på året.