Visum for Montreal, Quebec

Redigert: Dec 12, 2022 | Tags: Canada Visa, Canada eTA

Visum for Montreal, Quebec

Introduksjon

Denne artikkelen gir informasjon om å få et visum for Montreal, eller en eTA, for enkeltpersoner som ser etter den riktige reiseautorisasjonen. Et gyldig visum for Montreal eller en eTA vil være påkrevd før avreisen din til Canada.

Oversikt over visum og eTA

For å fly til eller til og med ha en transitt gjennom en canadisk flyplass, vil du trenge et visum eller en elektronisk reiseautorisasjon (eTA). Dette betyr at selv om ditt originale reisemål ikke var Montreal, men USA (for eksempel), vil en eTA eller et besøkendevisum fortsatt være nødvendig. Når de gjelder hvilke dokumenter som er påkrevd, vil disse variere avhengig av flere faktorer, så som avreiseland, nasjonalitet og transportmodus.

Generelt vil statsborgere som tilhører visum-fritatte territorier eller land kunne være i transitt gjennom eller besøke Canada med et juridisk gyldig pass og en gyldig eTA for Montreal, gitt at oppholdet ikke er lenger en seks måneder. Enkelte enkeltpersoner, så som canadiske statsborgere som bor i et annet land, personer med permanent oppholdstillatelse i Canada, osv., vil kanskje bare trenge et gyldig pass for å reise inn i Canada. Følgende er noen flere unntak for visumregelen:

 • Borgere av USA
 • Enkeltpersoner som allerede har et midlertidig canadisk oppholdsvisum
 • Enkelte utenlandske diplomater
 • Franske statsborgere som bor i Miquelon og St. Pierre
 • Kommersiell flybesetning
 • Enkeltpersoner med visum for innreise til Amerika på et fly som skal til USA, der den eneste grunnen for at flyet stopper i Canada er for å fylle drivstoff
 • Enkeltpersoner med transitt via Canada som en flypassasjer som innehar visum nødvendig for innreise til destinasjonslandet
 • Enkeltpersoner som tjener som et medlem av militærstyrkene i en nasjon som er designert for Visiting Forces Act-formål
 • Personer med arbeids- eller studietillatelse som reiser inn i Canada igjen etter et besøk til Amerika eller Miquelon og St. Pierre

En eTA er nødvendig for reisende med visumfritak. Borgere av land som ikke er visum-fritatte land som ønsker å reise midlertidig inn i Montreal, så som midlertidige utenlandske arbeidere som har arbeidstillatelse, turister og internasjonale studenter bør øke om et TRV (midlertidig oppholdsvisum). TRV er i det vesentlige et myndighetsdokument utstedt av et canadiske immigrasjonsvisumkontor plassert utenfor Canada. Det angir at personen som innehar et TRV har oppfylt kravene for å lovlig reise inn i Canada som en gjest. Disse midlertidige visumene kan være for enkeltstående eller flere innreiser.

Canadisk elektronisk reiseautorisasjon (eTA)

Den canadiske eTA-en er en elektronisk reiseautorisasjon som er tiltenkt for å forenkle prosessen ved innreise til Canada for vanlige reiseformål, så som turisme, forretninger eller transitt. Enkeltpersoner som ønsker å besøke Canada i mindre enn seks måneder, for formålene turisme, forretninger, transitt eller å motta medisinsk behandling, kan være kvalifiserte. En canadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjennelsesdatoen eller inntil utløpsdatoen på det gjeldende passet, avhengig av hva som kommer først.

The Canadian eTA enables Den canadiske eTA-en lar passinnehavere fra dusinvis av land søke om reiseautorisasjon på nett uten behov for et visum for Montreal.

Det er et bredt utvalg av bruk for en canadisk eTA, fra å delta i familiebryllup til å holde tale på en forretningskonferanse. Det er imidlertid begrensninger for å bruke en eTA. Hvis den brukes på en uautorisert måte, kan den fratas fra en søker. Det er derfor viktig å sørge for at eTA-søkere forstår det fullstendige omfanget av tillatt reise ved å bruke en eTA.

Godkjent forretningsbruk

Selv om en canadisk eTA typisk tenkes på som en reiseautorisasjon for turister, kan den også brukes for forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for møter med forretningspartnere, gjøre opp en eiendom eller forhandle en forretningskontrakt. Selv om den ikke er et arbeidsvisum, kan en canadisk eTA brukes for å utføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Montreal for et forretningsmøte og bruke en eTA, kan du bli bedt om å oppgi ytterligere dokumentasjon under eTA-søknaden din eller på den canadiske grensen. Du vil mest sannsynlig måtte bevise at din viktigste inntektskilde mottas utenfor Canada og at arbeidsgiveren din også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en canadisk eTA. Hvis du bruker din eTA for dette formålet kan du bli bedt av canadiske immigrasjonsansatte å bevise at du ikke er ansatt eller søker ansettelse i Canada. 

Godkjent turistbruk

De fleste får en eTA for turismeformål. Tillatte turismeformål inkluderer aktiviteter som sightseeing og å besøke venner og familie.

Godkjent transittbruk

En canadisk eTA kan også brukes for transittformål, der en reisende bytter fly på canadisk territorium mens de er på vei til en ikke-canadisk destinasjon.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente bruksområder for en canadisk eTA er det også enkelte ting du ikke lovlig kan gjøre med en eTA.

Du har ikke lov til å jobbe i Canada med en eTA. Selv om du kan bruke en eTA for enkelte forretningsformål, kan du ikke ha eller innhente ansettelse i Canada ved bruk av en eTA. Dermed må du søke om et arbeidsvisum hvis du ønsker å være ansatt i Canada. Dette gjelder enten du vil flytte karrieren din til Montreal, eller håper på midlertidig ansettelse. Du kan ikke akseptere betaling for noe arbeid i Canada uten et riktig canadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved å bruke en eTA. Du må innhente et canadisk studentvisum hvis du ønsker å gå på skole i Canada. 

Krav som påvirker kvalifikasjon for en eTA

 1. Du kan kun bruke en eTA for innreise til Canada med fly.
 2. Du må ikke ha noen tidligere avvisninger om å reise inn i Canada og ingen tidligere deporteringshistorikk i Canada. Hvis du har dette, vil du mest sannsynlig ble nektet å få en eTA.
 3. Du må ha et elektronisk pass.
 4. Du må ikke ha noen svært smittsomme sykdommer, så som tuberkulose, på tidspunktet for besøket ditt eller på tidspunktet for eTA-søknaden din.
 5. Du må ikke tidligere ha blitt dømt for forbrytelser angående å medføre alvorlig skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosess for canadisk eTA

For å søke om en eTA trenger du passet ditt og ansettelsesdetaljer. Du bør sette av omtrent 15-20 minutter per søknad. Søknader behandles og godkjennes vanligvis i løpet av minutter for de fleste søkere. På grunn av forbedret og automatisert sikkerhetsscreening kan søknaden din imidlertid bli flagget og kreve en manuell gjennomgang. Under en manuell gjennomgang vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle eTA-søknaden din. Unnlatelse av å oppgi denne informasjonen eller dokumentasjonen på en betimelig måte vil resultere i en avvist eTA-søknad.

Hvis du er kvalifisert for en eTA, kom i gang med søknaden din.

Typer av canadiske visum og tillatelser

Canadiske eTA-er er kun for enkeltpersoner fra visum-fritatte land og personer med permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke er fra et visum-fritatt land, ikke er statsborger i USA og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA, vil du trenge et visum for Montreal.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kjent som et midlertidig oppholdsvisum, eller TRV. Som en eTA kan du søke om dette på nett. Du kan også søke med en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og innebærer lengre behandlingstidslinjer enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å jobbe i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, trenger du en arbeidstillatelse i tillegg til din eTA eller ditt TRV. Før du kan søke om en arbeidstillatelse må du vanligvis ha et jobbtilbud fra en canadisk arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å frafalle dette kravet avhengig av yrke eller typen arbeid en enkeltperson er i stand til å gjøre i Canada.

Du kan søke om en arbeidstillatelse enten på nett eller på papir. Når du søker må du sertifisere at du kun vil jobbe for den spesifikke arbeidsgiveren som har tilbudt deg en jobb, og at du vil forlate Canada når ansettelsen din er over.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner arbeidstillatelser. For å søke om en studietillatelse må du også ha et TRV eller en eTA. Alle studenter trenger en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du vil gå på førskole, planlegg å søke om en studietillatelse.

Du kan søke om et studentvisum på nett eller på papir. Du må godta at du vil forlate Canada når studiene dine er over (med mindre du senere får en arbeidstillatelse) og du må vise at du har tilstrekkelig økonomisk støtte til å bo i Canada.

Søknadsprosess for canadisk visum

For å søke om et canadisk visum er det et gitt antall steg som må følges. Du kan enten søke på nett eller søke på papir. For hver type søknad vil du bli bedt om å velge landet du søker fra, samt oppgi litt informasjon om din kvalifikasjon for dine ønskede reiseformål.

Søknad på nett (kvalifikasjonsrestriksjoner)

Søknaden på nett inkluderer en instruksjonsveiledning som skal brukes for å forberede dokumentene og skjemaene nødvendig for å sende inn din canadiske visumsøknad. Kun kvalifiserte søkere kan imidlertid søke om et canadisk visum på nett.

Papirbasert søknad

For å søke om et canadisk visum ved å bruke den papirbaserte søknaden må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inkluderer alle de relevante skjemaene du må fylle ut. Når fullført må du betale et gebyr for å behandle visumsøknaden din. Når dette er betalt, kan du deretter sende inn visumsøknaden din fpr behandling.

Reiseinformasjon for Montreal

Montreal er en mangfoldig storby i Canada. Den blander sømløst fortidens kultur og moderne fremgang, akkurat som Wien gjør det i Østerrike. Dette betyr at byen har mye å tilby både eldre reisende og ungdommen som ønsker å ha litt moro i byen.

Det er mye å gjøre og se i Montreal. Offentlige markeder, natteliv, flerkulturelle avenyer, musikkfestivaler, osv. er del av livet i Montreal. Den største kirken i Canada. St. Joseph’s Oratory, ligger i Montreal. Den ligger imidlertid plassert i den vestlige enden av byen, så du vil måtte reise litt for å komme dit.

Det beste tidspunktet å besøke Montreal på er i løpet av den korte våren – med start fra tidlig i mai eller sent i april. Dette er tidspunktet da været ikke er under frysepunktet for temperaturer og det ikke er for store mengder med folk. Hvis det er ditt første besøk til Montreal, eller hvis du ikke kjenner byen godt, ikke kjør deg selv rundt i byen – ting kan bli skikkelig vanskelige. Heldigvis er det flere metrostasjoner i byen.

Det meste av Canada er dekket at snø. Den sydligste grenser er det det meste av menneskelig aktivitet skjer. Dette gjør at vinteren naturlig ikke er det rette tidspunktet for å besøke Montreal. Når det er sagt går ikke byen i dvalemodus under vinteren. Faktisk skjer det mye i den snøfylte sesongen også. Du har for eksempel Mount Royal, som er like levende i løpet av vinteren som i de varmere månedene. Mount Royal er forresten en stor ås, og Montreals største skatt, som ble designet av den samme personen som skapte Central Park i New York.

Konklusjon

Når alt kommer til alt, vil hvor god ferien din i eller besøket ditt til Montreal er avhenge av tiden på året du besøker stedet, og planleggingen du har gjort. Og ikke glem å innhente riktig reiseautorisasjon for reisen din til Montreal, da det siste du trenger er å bli holdt igjen av canadiske immigrasjonsansatte for et brudd du enkelt kunne ha unngått..