Visa for Toronto, Ontario

Redigert: Sep 04, 2023 | Tags: Canada Visa, Canada eTA

Visa for Toronto, Ontario

Introduksjon

Denne artikkelen gir informasjon om å få et visum for Toronto, eller en eTA, for enkeltpersoner som ser etter den riktige reiseautorisasjonen. Et gyldig visum for Toronto eller en eTA vil være påkrevd før avreisen din til Canada.

Oversikt over visum og eTA

For å sikre at reiseplanene dine går glatt, sørg for at du er kjent med de nye innreisekravene som krever at du har en elektronisk reiseautorisasjon (eTA), som er enkel å innhente, eller et visum for Toronto. Dette gjelder for visum-fritatte borgere selv om de bare er i transitt. Statsborgere i USA, canadiske statsborgere, de med et gyldig canadisk visum, med dobbelt statsborgerskap (der det ene er canadisk) og de med permanent oppholdstillatelse er unntatt fra systemet. De gode nyhetene er at eTA-en vanligvis godkjennes på minutter og at du kan søke på nett. I tillegg er din eTA gyldig i 5 år, eller så lenge passet ditt er gyldig, avhengig av hva som kommer først.

Med en eTA kan du besøke Canada så ofte du vil, og nyte korte opphold, vanligvis opptil 6 måneder om gangen. Det er over 50 land som er en del av det canadiske eTA-programmet. Reiseformål tillatt under den canadiske eTA-en inkluderer, turisme, forretningsbesøk, medisinske eller transittformål. Reisende som ikke er kvalifisert for eTA, blir nektet en eTA eller de som ønsker å besøke Canada for andre formål enn de som er tillatt under eTA, må innhente det riktige visumet for Toronto som samsvarer med formålet for oppholdet sitt.

Canadisk elektronisk reiseautorisasjon (eTA)

Den canadiske eTA-en er en elektronisk reiseautorisasjon som er tiltenkt for å forenkle prosessen ved innreise til Canada for vanlige reiseformål, så som turisme, forretninger eller transitt. Enkeltpersoner som ønsker å besøke Canada i mindre enn seks måneder, for formålene turisme, forretninger, transitt eller å motta medisinsk behandling, kan være kvalifiserte. En canadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjennelsesdatoen eller inntil utløpsdatoen på det gjeldende passet, avhengig av hva som kommer først.

The Canadian eTA enables Den canadiske eTA-en lar passinnehavere fra dusinvis av land søke om reiseautorisasjon på nett uten behov for et visum for Toronto.

Det er et bredt utvalg av bruk for en canadisk eTA, fra å delta i familiebryllup til å holde tale på en forretningskonferanse. Det er imidlertid begrensninger for å bruke en eTA. Hvis den brukes på en uautorisert måte, kan den fratas fra en søker. Det er derfor viktig å sørge for at eTA-søkere forstår det fullstendige omfanget av tillatt reise ved å bruke en eTA.

Godkjent forretningsbruk

Selv om en canadisk eTA typisk tenkes på som en reiseautorisasjon for turister, kan den også brukes for forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for møter med forretningspartnere, gjøre opp en eiendom eller forhandle en forretningskontrakt. Selv om den ikke er et arbeidsvisum, kan en canadisk eTA brukes for å utføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Toronto for et forretningsmøte og bruke en eTA, kan du bli bedt om å oppgi ytterligere dokumentasjon under eTA-søknaden din eller på den canadiske grensen. Du vil mest sannsynlig måtte bevise at din viktigste inntektskilde mottas utenfor Canada og at arbeidsgiveren din også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en canadisk eTA. Hvis du bruker din eTA for dette formålet kan du bli bedt av canadiske immigrasjonsansatte å bevise at du ikke er ansatt eller søker ansettelse i Canada. 

Godkjent turistbruk

De fleste får en eTA for turismeformål. Tillatte turismeformål inkluderer aktiviteter som sightseeing og å besøke venner og familie.

Godkjent transittbruk

En canadisk eTA kan også brukes for transittformål, der en reisende bytter fly på canadisk territorium mens de er på vei til en ikke-canadisk destinasjon.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente bruksområder for en canadisk eTA er det også enkelte ting du ikke lovlig kan gjøre med en eTA.

Du har ikke lov til å jobbe i Canada med en eTA. Selv om du kan bruke en eTA for enkelte forretningsformål, kan du ikke ha eller innhente ansettelse i Canada ved bruk av en eTA. Dermed må du søke om et arbeidsvisum hvis du ønsker å være ansatt i Canada. Dette gjelder enten du vil flytte karrieren din til Toronto, eller håper på midlertidig ansettelse. Du kan ikke akseptere betaling for noe arbeid i Canada uten et riktig canadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved å bruke en eTA. Du må innhente et canadisk studentvisum hvis du ønsker å gå på skole i Canada. 

Krav som påvirker kvalifikasjon for en eTA

  1. Du kan kun bruke en eTA for innreise til Canada med fly.
  1. Du må ikke ha noen tidligere avvisninger om å reise inn i Canada og ingen tidligere deporteringshistorikk i Canada. Hvis du har dette, vil du mest sannsynlig ble nektet å få en eTA.
  2. Du må ha et elektronisk pass.
  3. Du må ikke ha noen svært smittsomme sykdommer, så som tuberkulose, på tidspunktet for besøket ditt eller på tidspunktet for eTA-søknaden din.
  4. 5.    Du må ikke tidligere ha blitt dømt for forbrytelser angående å medføre alvorlig skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosess for canadisk eTA

For å søke om en eTA trenger du passet ditt og ansettelsesdetaljer. Du bør sette av omtrent 15-20 minutter per søknad. Søknader behandles og godkjennes vanligvis i løpet av minutter for de fleste søkere. På grunn av forbedret og automatisert sikkerhetsscreening kan søknaden din imidlertid bli flagget og kreve en manuell gjennomgang. Under en manuell gjennomgang vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle eTA-søknaden din. Unnlatelse av å oppgi denne informasjonen eller dokumentasjonen på en betimelig måte vil resultere i en avvist eTA-søknad.

Hvis du er kvalifisert for en eTA, kom i gang med søknaden din.

Typer av canadiske visum og tillatelser

Canadiske eTA-er er kun for enkeltpersoner fra visum-fritatte land og personer med permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke er fra et visum-fritatt land, ikke er statsborger i USA og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA, vil du trenge et visum for Toronto.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kjent som et midlertidig oppholdsvisum, eller TRV. Som en eTA kan du søke om dette på nett. Du kan også søke med en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og innebærer lengre behandlingstidslinjer enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å jobbe i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, trenger du en arbeidstillatelse i tillegg til din eTA eller ditt TRV. Før du kan søke om en arbeidstillatelse må du vanligvis ha et jobbtilbud fra en canadisk arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å frafalle dette kravet avhengig av yrke eller typen arbeid en enkeltperson er i stand til å gjøre i Canada.

Du kan søke om en arbeidstillatelse enten på nett eller på papir. Når du søker må du sertifisere at du kun vil jobbe for den spesifikke arbeidsgiveren som har tilbudt deg en jobb, og at du vil forlate Canada når ansettelsen din er over.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner arbeidstillatelser. For å søke om en studietillatelse må du også ha et TRV eller en eTA. Alle studenter trenger en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du vil gå på førskole, planlegg å søke om en studietillatelse.

Du kan søke om et studentvisum på nett eller på papir. Du må godta at du vil forlate Canada når studiene dine er over (med mindre du senere får en arbeidstillatelse) og du må vise at du har tilstrekkelig økonomisk støtte til å bo i Canada.

Søknadsprosess for canadisk visum

For å søke om et canadisk visum er det et gitt antall steg som må følges. Du kan enten søke på nett eller søke på papir. For hver type søknad vil du bli bedt om å velge landet du søker fra, samt oppgi litt informasjon om din kvalifikasjon for dine ønskede reiseformål.

Søknad på nett (kvalifikasjonsrestriksjoner)

Søknaden på nett inkluderer en instruksjonsveiledning som skal brukes for å forberede dokumentene og skjemaene nødvendig for å sende inn din canadiske visumsøknad. Kun kvalifiserte søkere kan imidlertid søke om et canadisk visum på nett.

Papirbasert søknad

For å søke om et canadisk visum ved å bruke den papirbaserte søknaden må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inkluderer alle de relevante skjemaene du må fylle ut. Når fullført må du betale et gebyr for å behandle visumsøknaden din. Når dette er betalt, kan du deretter sende inn visumsøknaden din for behandling.

Reiseinformasjon for Toronto

Fra overveldende fossefall og nasjonalparker til flotte menneskeskapte tårn og spektakulære attraksjoner fra havet, Ontario tilbyr en rikdom av aktiviteter for besøkende med enhver smak. Hjem til Canadas største by, Toronto, og hovedstaden Ottawa, Ontario har et skattkammer av juveler som bare venter på å bli oppdaget av den eventyrlystne reisende. 

Fantastiske fossefall

Ingen reise til Canada ville være komplett uten et besøk til de verdensberømte Niagara Falls. Den største av de tre fossene som utgjør Niagara er den berømte Horseshoe Falls. Dette vakre vitnemålet til naturens kraft faller i kaskader utrolige 57 meter, og skaper en dynamisk og ugjennomtrengelig gardin av vann som strekker seg over både Canada og America. Fossefallet er enkelt å finne, da de ligger ved byen med samme navn, Niagara Falls. Fantastisk utsikt venter deg mens du vandrer langs hovedturistgaten til kanten av ravinen, der du enten kan ta bilder så mye du lyster eller bare stirre med åpen munn på dette fantastiske displayet av naturkraft.

Parliament Hill

Fra naturens håndverk til menneskets, Parliament Hill presenterer et heller regalt syn med sine tureller og tårn. Det mest prominente er Peace Tower, som klatrer 90 meter opp i luften med de verdige Senate og Houses of Parliament på hver side. Hele strukturen ser utover den rolige Ottawa-elven, og gjør settingen et hyggelig sted å slappe av og suge til seg den historiske atmosfæren.

Naturparker

Canada er synonymt med sine naturparker, og kan skryte av noen av de vakreste i verden. Enten du ser etter vannbasert moro så som kanopadling eller landbaserte fotturer med fantastisk utsikt på verden, vil Canadas nasjonalparker garantert ikke skuffe deg. Georgian Bay Islands National Park og Fathom Five National Marine Park er perfekte for eventyr til vanns, enten du dykker under overflaten, eller er i båt, mens Algonquin, Killarney Provincial Parks, French River og Bruce Peninsula National Park tilbyr et mangfold av fantastiske skoger og innsjøer.

Marineliv

Hvis du ønsker å komme på nært hold av hvalrosser, sjøløver, delfiner og selv spekkhoggere, er MarineLand et absolutt must på reiseruten din. En hit hos familier, du vil kanskje også glede deg over å se belugahvalene i Arctic Cove. Som en ekstra blanding inneholder parken også noen superspennende attraksjoner, inkludert Sky Screamer, som virkelig har fått riktig navn, en 137 meter skyt-og-fall attraksjon for de som ønsker å legge til litt adrenalinbasert moro til hele opplevelsen.

Kunst

For kunstelskere er Art Gallery of Ontario et must, med sin vekt på afrikansk og oseanisk kunst. Du kan også nyte verker fra renessansen og barokken, samt se moderne kunstnere i arbeid i galleriets verksteder, og kanskje til og med få med deg det omfattende biblioteket. Noen av verdens mest berømte utstillinger har funnet sted her, og dette vil uten tvil fortsette.

CN Tower

CN Tower, synlig fra over hele byen, kommer virkelig til sin rett om kvelden, når det lyser opp i form av at gigantisk fyrtårn. For å få med deg hele opplevelsen vil du mest sannsynlig ønske å komme deg til toppen. Ta heisen rett opp til observasjonsdekket og restauranten, der du kan nyte utsikt over byen og Lake Ontario, og muligens, hvis det er spesielt klart, den fjærlignende dampen fra Niagara Falls. En annerledes utsiktsopplevelse venter om kvelden, når du ser byen glitre med en million flerfargede lyst. Én av Canadas mest ikoniske severdigheter, CN Tower er et must på ditt canadiske eventyr.

Konklusjon

Ontario har virkelig noe for alle. Enten du kommer for naturens håndverk, menneskeskapte underverker eller en blanding av begge, vil du garantert ha en minneverdig tid når du besøker den vakre provinsen som er Ontario.