Visum for Vancouver, British Columbia

Redigert: Mar 14, 2023 | Tags: Canada Visa, Canada eTA

Visum for Vancouver, British Columbia

Introduksjon

Denne artikkelen gir informasjon om å få et visum for Vancouver, eller en eTA, for enkeltpersoner som ser etter den riktige reiseautorisasjonen. Et gyldig visum for Vancouver eller en eTA vil være påkrevd før avreisen din til Canada.

Oversikt over visum og eTA

Hvis du planlegger å besøke Vancouver fra et annet land, vil du trenge gyldige autorisasjonsdokumenter ved toll- og immigrasjonsstasjonene Du kan finne ut om landet ditt er kvalifisert for å søke om en eTA til Canada.

Hvis landet ditt ikke er på listen over de som ikke vil trenge et visum for å få innreisetillatelse ved tollkontoret, må du søke om et midlertidig visum som gir deg innreise og opp til seks måneders opphold etter en immigrasjonsoffisers skjønn.

Kravene for å søke om et midlertidig visum (besøkendevisum) inkluderer

  • Et gyldig pass eller andre juridiske reisedokumenter
  • Å være ved god helse
  • Å være uten immigrasjonsrelaterte dommer eller andre kriminalle aktiviteter
  • Å ha en gyldig grunn til å besøke Canada med legitime bånd så som familie, aktiva, hjem, jobb, møte, forretninger eller selv som en turist

Et nytt immigrasjonskrav krever nå at visum-fritatte utlendinger har en elektronisk reiseautorisasjon (eTA). Dette gjelder ikke for bosatte i USA og andre reisende som reiser med et gyldig canadisk visum. Visum-fritatte utlendinger trenger ikke en eTA når de ankommer Canada fra hav eller over land. Du kan finne ut om du trenger en eTA på nettstedet til Canadian Immigration and Citizenship.

Andre viktige krav du vil trenge i Canada

Helse- og reiseforsikring

Hvis du planlegger å besøke Vancouver anbefales det sterkt at du har både helse- og reiseforsikring. Disse er viktige og kan kjøpes i forskjellige pakker for å sikre helsen din, dekning for kansellering av flyvninger, tapt bagasje eller selv hjemsendelse.

Førerkort

Ta med deg førerkortet ditt hvis du planlegger å leie en bil på reisen din i Vancouver. Det er ett av kravene som er nødvendig hvis du må leie en bil og fungerer som en form for identifikasjon.

Juridiske identifikasjonsdokumenter

Du trenger ikke bære dem med deg hver gang du beveger deg utendørs, men det er viktig å lage kopier av ditt nasjonale identifikasjonskort, førerkort eller pass i tilfelle verifisering er påkrevd. Du kan legge igjen originalene dine hjemme og bære med deg kopiene. Å bære med deg disse dokumentene er viktig i tilfeller av å bli stoppet av politiet, leie av leiligheter og andre viktige aktiviteter som krever verifisering.

Canadisk elektronisk reiseautorisasjon (eTA)

Den canadiske eTA-en er en elektronisk reiseautorisasjon som er tiltenkt for å forenkle prosessen ved innreise til Canada for vanlige reiseformål, så som turisme, forretninger eller transitt. Enkeltpersoner som ønsker å besøke Canada i mindre enn seks måneder, for formålene turisme, forretninger, transitt eller å motta medisinsk behandling, kan være kvalifiserte. En canadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjennelsesdatoen eller inntil utløpsdatoen på det gjeldende passet, avhengig av hva som kommer først.

The Canadian eTA enables Den canadiske eTA-en lar passinnehavere fra dusinvis av land søke om reiseautorisasjon på nett uten behov for et visum for Vancouver.

Det er et bredt utvalg av bruk for en canadisk eTA, fra å delta i familiebryllup til å holde tale på en forretningskonferanse. Det er imidlertid begrensninger for å bruke en eTA. Hvis den brukes på en uautorisert måte, kan den fratas fra en søker. Det er derfor viktig å sørge for at eTA-søkere forstår det fullstendige omfanget av tillatt reise ved å bruke en eTA.

Godkjent forretningsbruk

Selv om en canadisk eTA typisk tenkes på som en reiseautorisasjon for turister, kan den også brukes for forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for møter med forretningspartnere, gjøre opp en eiendom eller forhandle en forretningskontrakt. Selv om den ikke er et arbeidsvisum, kan en canadisk eTA brukes for å utføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Vancouver for et forretningsmøte og bruke en eTA, kan du bli bedt om å oppgi ytterligere dokumentasjon under eTA-søknaden din eller på den canadiske grensen. Du vil mest sannsynlig måtte bevise at din viktigste inntektskilde mottas utenfor Canada og at arbeidsgiveren din også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en canadisk eTA. Hvis du bruker din eTA for dette formålet kan du bli bedt av canadiske immigrasjonsansatte å bevise at du ikke er ansatt eller søker ansettelse i Canada. 

Godkjent turistbruk

De fleste får en eTA for turismeformål. Tillatte turismeformål inkluderer aktiviteter som sightseeing og å besøke venner og familie.

Godkjent transittbruk

En canadisk eTA kan også brukes for transittformål, der en reisende bytter fly på canadisk territorium mens de er på vei til en ikke-canadisk destinasjon.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente bruksområder for en canadisk eTA er det også enkelte ting du ikke lovlig kan gjøre med en eTA.

Du har ikke lov til å jobbe i Canada med en eTA. Selv om du kan bruke en eTA for enkelte forretningsformål, kan du ikke ha eller innhente ansettelse i Canada ved bruk av en eTA. Dermed må du søke om et arbeidsvisum hvis du ønsker å være ansatt i Canada. Dette gjelder enten du vil flytte karrieren din til Vancouver, eller håper på midlertidig ansettelse. Du kan ikke akseptere betaling for noe arbeid i Canada uten et riktig canadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved å bruke en eTA. Du må innhente et canadisk studentvisum hvis du ønsker å gå på skole i Canada. 

Krav som påvirker kvalifikasjon for en eTA

  1. Du kan kun bruke en eTA for innreise til Canada med fly.
  1. Du må ikke ha noen tidligere avvisninger om å reise inn i Canada og ingen tidligere deporteringshistorikk i Canada. Hvis du har dette, vil du mest sannsynlig ble nektet å få en eTA.
  2. Du må ha et elektronisk pass.
  3. Du må ikke ha noen svært smittsomme sykdommer, så som tuberkulose, på tidspunktet for besøket ditt eller på tidspunktet for eTA-søknaden din.
  4. Du må ikke tidligere ha blitt dømt for forbrytelser angående å medføre alvorlig skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosess for canadisk eTA

For å søke om en eTA trenger du passet ditt og ansettelsesdetaljer. Du bør sette av omtrent 15-20 minutter per søknad. Søknader behandles og godkjennes vanligvis i løpet av minutter for de fleste søkere. På grunn av forbedret og automatisert sikkerhetsscreening kan søknaden din imidlertid bli flagget og kreve en manuell gjennomgang. Under en manuell gjennomgang vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle eTA-søknaden din. Unnlatelse av å oppgi denne informasjonen eller dokumentasjonen på en betimelig måte vil resultere i en avvist eTA-søknad.

Hvis du er kvalifisert for en eTA, kom i gang med søknaden din.

Typer av canadiske visum og tillatelser

Canadiske eTA-er er kun for enkeltpersoner fra visum-fritatte land og personer med permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke er fra et visum-fritatt land, ikke er statsborger i USA og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA, vil du trenge et visum for Vancouver.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kjent som et midlertidig oppholdsvisum, eller TRV. Som en eTA kan du søke om dette på nett. Du kan også søke med en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og innebærer lengre behandlingstidslinjer enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å jobbe i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, trenger du en arbeidstillatelse i tillegg til din eTA eller ditt TRV. Før du kan søke om en arbeidstillatelse må du vanligvis ha et jobbtilbud fra en canadisk arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å frafalle dette kravet avhengig av yrke eller typen arbeid en enkeltperson er i stand til å gjøre i Canada.

Du kan søke om en arbeidstillatelse enten på nett eller på papir. Når du søker må du sertifisere at du kun vil jobbe for den spesifikke arbeidsgiveren som har tilbudt deg en jobb, og at du vil forlate Canada når ansettelsen din er over.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner arbeidstillatelser. For å søke om en studietillatelse må du også ha et TRV eller en eTA. Alle studenter trenger en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du vil gå på førskole, planlegg å søke om en studietillatelse.

Du kan søke om et studentvisum på nett eller på papir. Du må godta at du vil forlate Canada når studiene dine er over (med mindre du senere får en arbeidstillatelse) og du må vise at du har tilstrekkelig økonomisk støtte til å bo i Canada.

Søknadsprosess for canadisk visum

For å søke om et canadisk visum er det et gitt antall steg som må følges. Du kan enten søke på nett eller søke på papir. For hver type søknad vil du bli bedt om å velge landet du søker fra, samt oppgi litt informasjon om din kvalifikasjon for dine ønskede reiseformål.

Søknad på nett (kvalifikasjonsrestriksjoner)

Søknaden på nett inkluderer en instruksjonsveiledning som skal brukes for å forberede dokumentene og skjemaene nødvendig for å sende inn din canadiske visumsøknad. Kun kvalifiserte søkere kan imidlertid søke om et canadisk visum på nett.

Papirbasert søknad

For å søke om et canadisk visum ved å bruke den papirbaserte søknaden må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inkluderer alle de relevante skjemaene du må fylle ut. Når fullført må du betale et gebyr for å behandle visumsøknaden din. Når dette er betalt, kan du deretter sende inn visumsøknaden din fpr behandling.

Reiseinformasjon for Vancouver

Vancouver er en kystby i Canada som ligger i den nedre regionen av British Columbia. Den er klassifisert som en global by, på grunn av den store urbaniserte befolkningen på omtrent 612 000 innbyggere, mens hele provinsen har omtrent 2 millioner innbyggere. Omtrent 52 % av beboerne, for det meste aboriginerne, har et førstespråk annet enn engelsk, noe som gjør den til én av de mest lingvistiske og etniske mangfoldige byene i Canada.

Vancouver er velkjent for å rangere blant byen som ligger på topp i verden for livskvalitet og levestandard fra 2014. Noen av de internasjonale idrettene som Vancouver har vært vertskap for nylig inkluderer 2015 FIFA verdensmesterskapet for kvinner og vinter OL i 2010. Det urbane miljøet i Vancouver karakteriseres for det meste av skyskrapere, noe som har gitt byen anerkjennelse for å være den 4. beste byen i verden å bo i fra 2010.

Å besøke Vancouver er mye morsommere når du beveger deg rundt i den store byen, samhandler med den vennlige lokalbefolkningen og nyter den vakre urbane naturen. Som en kystby er Vancouver egnet for båtliv på havet, shopping i førsteklasses butikker, fotturer i North Shore Mountain-skogene og å ta turer i lokale parker, så som Stanley Park, for å se dyreliv, vakre strender og det regnfulle været og klimaet.

Konklusjon

Victoria compared to other cities in Canada. During the summer season, daytime temperatures escalate to about

Noen av de spennende aktivitetene man kan delta i Vancouver inkluderer; fotturer eller sykkelturer rundt i fjellene, heldagsturer til Bowen Island, fotografiturer til Joffre Lakes eller selv fotografiturer i den vakre byen om kvelden.

Å besøke Vancouver kan være morsomt og spennende spesielt på grunn av det milde klima, det vakre landskapet og de høye levestandardene i byen. Vancouver er kjent for å være en ganske regnfull by, men den er den nest tørreste etter Victoria, sammenlignet med andre byer i Canada. I sommersesongen stiger temperaturene om dagen til omtrent 77 Fahrenheit.