Krav til Canada eTA

Adgangskravene for Canada blir endret

Fra midten av mars 2016, vil du trenge et kort for permanent kanadisk innbygger eller reisedokument for permanente innbyggere når du flyr til Canada, ellers vil du muligens ikke få tillatelse til å gå om bord på flyet.

Dersom du ikke har et kort for permanent innbygger for øyeblikket, må du finne ut hvordan du søker for reisedokument for permanente innbyggere.

Krav til Canada eTA

Når du besøker Canada, er det nødvendig at du alltid har riktig reisedokumentasjon og identifikasjon både for deg selv og eventuelle barn som reiser med deg.

Det er ansvaret til transportselskap, inkludert flyselskap, å sikre at du har all riktig og gyldig reisedokumentasjon. Dersom du ikke har det, kan du bli forsinket eller nektet ombordstigning på flyet.

De følgende reisedokumentene vurderes ikke som pålitelige og kan ikke brukes for innreise til Canada:

 • pass som angivelig er utstedt av Somalia,
 • pass utstedt i Tsjekkia som ikke kan leses av maskin,
 • midlertidige pass utstedt i Sør-Afrika og
 • midlertidige pass utstedt i Venezuela.

Hvor lenge er jeg velkommen i Canada som en besøkende?

Den offentlige tjenestemannen ved den kanadiske inngangshavnen (POE) vil fastslå hvor lenge du kan bli værende i landet. De fleste besøkende er velkommen i en periode på seks måneder etter ankomstdatoen, men dersom den offentlige tjenestemannen bare godkjenner en kortere periode, vises datoen du må forlate Canada i passet ditt.

Dersom du ønsker å bli værende lengre enn perioden som ble godtkjent, må du søke om en forlengelse minst 30 dager FØR du må forlate landet."

Hva er en elektronisk reiseautorisering (eTA)?

eTA er det nye adgangskravet for utenlandske statsborgere med status som visumfritatt som har planer om å reise til Canada med fly. Godkjennelsen kobles elektronisk til passet ditt og er gyldig i fem år eller til passet utløpet (avhengig av hva som kommer først).

Trenger jeg eTA eller visum for reise til Canada?

Avhengig av landet du er statsborger av, trenger du muligens et visum, du vil imidlertid antageligvis trenge en eTA (elektronisk reiseautorisering).

Transportselskap, slik som flyselskap, er ansvarlige for å sikre at du har riktig og gyldig reisedokumentasjon for adgang til Canada. Dersom du ikke har alle disse dokumentene, inkludert en eTA eller besøksvisum, kan du bli forsinket eller ikke få tillatelse til å gå om bord.

Besøkende fra følgende land trenger ikke visum for å besøke Canada (men trenger en eTA):

 • Statsborgere av Andorra, Australia, Østerrike, Bahamas, Barbados, Belgia, Brunei, Bulgaria, Chile, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Den hellige stol (innehavere av pass eller reisedokument utstedt av Den hellige stol), Ungarn, Island, Irland, Israelsk nasjonalitet, israelsk pass), republikk, Liestein, Japan, republikk, Japan huania (innehavere av et biometrisk pass/e-pass utstedt av Litauen), Luxembourg, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, New Zealand, Norge, Papua Ny-Guinea, Polen (innehavere av et biometrisk pass/e-pass utstedt av Polen), Portugal, Romania, Samoa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Slovakia, Slovenia, utstedt av pass, Taiwan, Slovakia, Slovenia d av utenriksdepartementet i Taiwan som inkluderer deres personlige identifikasjonsnummer), De forente arabiske emirater.
 • Britiske statsborgere og britiske utenlandske statsborgere - En britisk statsborger eller en britisk utenlandsborger som har lov til å returnere til Storbritannia.
 • Britiske oversjøiske territorier, borgere av – En statsborger i et britisk oversjøisk territorium hvis statsborgerskap er avledet gjennom fødsel, avstamning, registrering eller naturalisering i et av de britiske oversjøiske territoriene Anguilla, Bermuda, De britiske jomfruøyene, Caymanøyene, Falklandsøyene, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn og St. Helene, St.
 • British National (Overseas) - innehaver av et britisk nasjonalt (Overseas) pass utstedt av Storbritannia til personer født, naturalisert eller registrert i Hong Kong.
 • British Subjects - innehaver av et britisk emnepass utstedt av Storbritannia som inneholder observasjonen om at innehaveren har rett til opphold i Storbritannia.
 • Hong Kong Special Administrative Region - innehaver av et gyldig og bestående pass for spesialadministrativ region utstedt av Hong Kong Special Administrative Region i Folkerepublikken Kina.
 • Amerikanske statsborgere og fastboende – En amerikansk statsborger eller en person som er lovlig tatt opp i USA for permanent opphold, og som er i besittelse av deres utlendingsregistreringskort (grønt kort) eller kan fremlegge andre bevis på permanent opphold.
 • Statsborgere fra følgende land som har hatt et kanadisk besøksvisum i løpet av de siste 10 årene eller for tiden innehar et amerikansk ikke-immigrantvisum: Antigua og Barbuda, Argentina, Brasil, Costa Rica, Marokko, Panama, Filippinene, St. Kitts og Nevis, St. Lucia, St. Vincent og Grenadinene, Seychellene, Thailand, Trinidad og Tobago.

Hvordan søker jeg om en eTA?

Søknaden er en enkel nettprosess som bare tar noen minutter. Du trenger passet ditt, et kredittkort (Visa eller Mastercard) og en e-postadresse. Et kredittkort da det er en kostnad for å behandle eTA-søknaden, som vil være gyldig i opptil fem år etter utstedelse.

Søknadsskjemaet for en eTA er / vil være tilgjengelig på denne siden.

Er et visum fremdeles nødvendig dersom jeg reiser gjennom Canada uten å stoppe?

Dersom du er en statsborger av et land som ikke har status som visumfritatt for Canada, vil du trenge et transittvisum for å reise gjennom Canada uten å stoppe eller besøke. Dette er nødvendig selv om transitten tar mindre enn 48 timer, det er imidlertid ingen gebyr for et transittvisum. Fyll ut søknaden for et besøksvisum (visum for midlertidig opphold) og velg transittvisum fra listen over alternativer på skjemaet.
Dersom du har status som visumfritatt og nå trenger en eTA for å besøke Canada, vil du også trenge en eTA for å reise gjennom Canada.

Du trenger muligens ikke et transittvisum eller en eTA dersom du reiser til eller fra USA. Dersom visse utenlandske statsborgere imøtekommer spesifikke krav, lar Transit Without Visa Program (TWOV) og China Transit Program (CTP) dem reise gjennom Canada på veien til og fra USA uten et kanadisk transittvisum.

Permanente innbyggere i Canada

Dersom du er en permanent kanadisk innbygger, må du vise kort for permanent opphold når du returnerer til Canada via kommersielle kjøretøy slik som fly, båt, tog eller buss. Dersom du returnerer med privat kjøretøy, slik som en bil registrert i ditt navn, vil annen dokumentasjon være gyldig.

Dersom du planlegger å forlate Canada, uansett grunn, må du sørge for at kortet for permanent opphold ikke utløper før du kommer tilbake. De fleste kortene er gyldig i fem år, men sjekk uansett for å unngå bryderi når du kommer tilbake.

Utilstedelighet

Enkelte personer som ønsker å reise til Canada vurderes som utilstedelige, med andre ord har de ikke tillatelse til å komme inn i landet. Det er en rekke ting som kan resultere i at du blir «uønsket», inkludert involvering med kriminell aktivitet, brudd på menneskerettigheter og deltakelse i organisert kriminalitet.

Du kan også nektes adgang basert på sikkerhet, helse eller økonomi.