eTA for meksikanske statsborgere


eTA for meksikanske statsborgere

Kvalifisering for eTA

Meksikanske statsborgere kan søke om eTA
Mexico ble inkludert i Canadas eTA-program i slutten av 2016.
Meksikanske statsborgere får rask innreise ved hjelp av eTA-programmet.

Andre eTA-krav

➤ Meksikanske statsborgere kan søke om eTA online
➤ eTA er kun gyldig for ankomst med fly
➤ Reisende må ha et e-pass som er maskinlesbart
➤ eTA er for korte turist-, forretnings-, transitt- og sykebesøk.
➤ Du må være over 18 år for å søke om en eTA, ellers må du ha med deg en forelder/verge


Krever meksikanske statsborgere en Canada eTA?

Meksikanske statsborgere må søke om et Canada eTA-visum for å komme inn i Canada på kort sikt (under 90 dager) for generell turisme, forretninger, transitt eller medisinske formål. Dette gjelder kun for passasjerer som ankommer Canada med kommersiell flyvning eller charterfly. eTA-programmet ble innført i 2016 for å kontrollere reisende som kommer fra utlandet, som et svar på den globale økningen i terroraktiviteter, for å sikre Canadas grenser og for å gi sanntidsdata om alle passasjerer som reiser inn i Canada.

Når ble eTA innført for meksikanske borgere?

Canadas eTa-program ble godkjent i 2012, og det tok fire år å utvikle de nødvendige systemene som skulle kobles til eksisterende immigrasjonsdatabaser og andre sikkerhetsdata for å skape et sømløst nytt screeningverktøy. Det ble obligatorisk i 2016.
Innbyggere fra Mexico og EU-land er pålagt å fylle ut denne elektroniske visumsøknaden før de går om bord på et fly til Canada, og dette gjelder også reisende som kun skal mellomlande i Canada på vei til andre internasjonale destinasjoner.

Kan en meksikansk statsborger bli lenger enn 90 dager?

Meksikanske statsborgere som ønsker å reise inn i Canada i mer enn 90 dager, eller for andre formål enn de som er tillatt under eTA-programmet, må søke om et annet visum. Ytterligere detaljer finner du ved å besøke Canada Immigration Visa Advice og bruke det gratis "trenger jeg et visumverktøy".

Når bør en meksikansk statsborger søke om eTA?

Det anbefales at meksikanske statsborgere fyller ut eTA-søknaden 72 timer før avreisedato. Fullstendig informasjon finner du ved å gå til eTA-krav eller Canada eTA FAQ's. Det anbefales å gå gjennom disse sidene før du starter en eTA-søknad for å unngå forsinkelser eller risikoen for at en eTA blir avslått.
Det er et krav å være en full meksikansk statsborger før du søker om en Canada eTA, så reisende som har et pass eller reisedokument med en annen status, må søke om et fullstendig Canada-visum, og ikke en eTA.

Hvor lang tid tar det å motta en eTA?

Meksikanske statsborgere kan forvente at eTA-søknaden normalt blir behandlet og godkjent i løpet av 30 minutter, og godkjenningen sendes via e-post i form av et PDF-dokument. Det er ikke nødvendig å skrive ut eller fremvise noen dokumenter på flyplassen, ettersom eTA lagres elektronisk mot passet i Canada Immigration-systemet.

Hva skjer hvis det er en feil i eTA-skjemaet?

Hvis du gjør en feil i eTA-skjemaet og oppgir feil informasjon, vil eTA-en ikke være gyldig, og du må søke om en ny eTA. Det er ikke mulig å oppdatere eller endre opplysningene i en eksisterende eTA etter at den er behandlet og godkjent.

Råd om eTA-søknad
  • Send inn søknaden minst 72 timer før avreise
  • Hvis du får avslag på en eTA, kan du fortsatt søke om fullt besøksvisum.
  • En eTA garanterer ikke innreise til Canada, ettersom den endelige avgjørelsen tas av Canada Immigration.
  • Hvis den reisende er under 18 år, må en forelder eller verge sende inn søknaden.

Les mer om eTA

Fordeler med eTA
  • eTA er gyldig i 5 år fra utstedelsesdato.
  • Kan brukes til flere innreiser med en varighet på under 90 dager
  • Rask godkjenning og elektronisk levering
  • Søk på PC, nettbrett eller mobil

Søk om eTA