Bruke ArriveCAN for innreise til Canada

Redigert: jan. 08, 2024 | Tagger: ArriveCAN, Canada Innreisekrav

I takt med at det er blitt enklere å reise til Canada, er det stadig flere som forbereder seg på å reise til landet. Men selv de som regelmessig besøkte Canada før og etter covid-19-pandemien, vil oppleve at reisereglene har endret seg. En av de viktigste endringene er innføringen av ArriveCAN, myndighetenes app for reiseinformasjon. Hvis du planlegger en reise til Canada, bør du sette deg inn i hva ArriveCAN gjør og hvordan du bruker den.

Er ArriveCAN nødvendig etter at covid-19-beredskapen er opphørt?

Fra og med 1. oktober 2022 opphører covid-19-forholdsreglene for reisende som reiser inn i eller returnerer til Canada med fly, land- eller sjøtransport. Du trenger derfor ikke å oppgi testresultater for covid-19 ved hjelp av ArriveCAN-appen eller -nettstedet. ArriveCAN

ArriveCAN var obligatorisk for nesten alle reisende som reiser inn i Canada. Nå brukes ArriveCAN imidlertid først og fremst til forhåndsdeklarering for å fremskynde innreise til Canada, og er dermed ikke et krav, slik Canada eTA er.

Du har ikke bruk for ArriveCAN hvis du reiser gjennom Canada på vei til et annet land. Flyreisende som ikke forlater den sikre delen av flyplassen, men som skal videre til et annet land enn Canada, trenger ikke å sende inn opplysningene sine med ArriveCAN.

Sette opp ArriveCAN-profilen din

ArriveCAN-appen er tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter. Du kan laste den ned fra Google Play eller Apple App Store. Appen er gratis, så pass deg for nettsteder som hevder at du må betale for den. ArriveCAN er tilgjengelig på engelsk, fransk og spansk.

Hvis du ikke har tilgang til en Android- eller iOS-enhet, kan du bruke ArriveCAN via nettgrensesnittet. Nettgrensesnittet kan også være nyttig hvis du bruker hjelpemidler som forstørrelsesglass eller skjermleser. Hvis du bruker Internet Explorer, må du bytte til en annen nettleser, siden nettversjonen av ArriveCAN ikke er kompatibel med IE.

Oppgi informasjonen din

Når du logger deg på ArriveCAN, blir du bedt om å oppgi opplysninger om deg selv og reisen din. Dette inkluderer fullt navn, fødselsdato, passopplysninger og kontaktinformasjon. Du må ha tilgang til reisedokumentene dine, for eksempel pass og visum. Når du er ferdig med den første innsendingen, kan du lagre personlig informasjon for hver enkelt reisende, slik at du ikke trenger å sende inn informasjonen på nytt neste gang du vil besøke Canada.

Du må oppgi fullstendig kontaktinformasjon for hver enkelt person som er med på reisen. I tillegg må du oppgi årsaken til reisen, samt detaljer om reisen. Denne informasjonen omfatter flydetaljer hvis du ankommer med fly, avreisehavn og ombordstigningstid hvis du ankommer med båt, samt dato, klokkeslett og ankomsthavn i alle tilfeller.

ArriveCAN-kvitteringen din

Når du er ferdig med å oppgi informasjonen, ser du en ArriveCAN-kvittering i appen. Hvis du fullførte innsendingen ved hjelp av nettversjonen av ArriveCAN, vil en kopi av kvitteringen bli sendt på e-post til adressen du oppga. Denne kvitteringen validerer ikke informasjonen du har oppgitt, og bekrefter heller ikke at du har rett til å reise inn i Canada. Den er likevel viktig som bevis på at du har sendt inn opplysningene dine som påkrevd. Du må vise kvitteringen til flyselskapet eller en annen transportør før du går om bord.

Når du har mottatt ArriveCAN-kvitteringen, kan du ikke redigere innsendingen. Hvis du må endre opplysningene dine (for eksempel hvis reiseplanene dine endres), må du opprette en ny innsending.

Totalt sett tar det bare noen minutter å opprette en ArriveCAN-konto og fylle ut den første søknaden, men det kan gjøre grensepasseringene til Canada raskere.

Ankomst til Canada med ArriveCAN

Ved ankomst skanner du reisedokumentene dine ved en flyplassautomat eller eGate, der det er tilgjengelig. Grupper på opptil 5 reisende kan bruke én og samme kiosk samtidig. Individuelle reisende over 16 år kan bruke eGates.

 • I kiosken eller eGate kan du gå gjennom og endre erklæringen din om nødvendig.
 • Fullfør prosessen ved å sende inn den endelige erklæringen.
 • Vis kvitteringen du fikk i kiosken eller eGate, til en grensekontrollør for videre behandling. Hvis det skjer endringer i deklarasjonen din før ankomst, kan du oppdatere deklarasjonen ved flyplassens kiosk eller eGate.

Hvis du ikke bekrefter/attesterer erklæringen din i en kiosk eller eGate innen 72 timer etter at du har avgitt den, blir erklæringen ugyldig. Du må da sende inn en ny erklæring. Dette kan f.eks. skje ved flyforsinkelser eller utsettelse av reisen.

Forhåndserklæring til CBSA

Hvis du flyr til en deltakerflyplass, kan du også bruke ArriveCAN til å fylle ut Canada Border Services Agency (CBSA)-deklarasjonen på forhånd, slik at du sparer tid ved ankomst. Det er valgfritt å bruke forhåndsutfylling av CBSA-deklarasjonen; du kan fortsatt fylle den ut ved ankomst hvis du foretrekker det.

Få fortgang i toll- og immigrasjonsprosessen med ArriveCan forhåndsdeklarasjon

Bruk forhåndsdeklarasjonsfunksjonen i ArriveCan-applikasjonen til å fylle ut toll- og immigrasjonsdeklarasjonen på forhånd før du ankommer utvalgte kanadiske flyplasser. Når du lander:

 • Verifiser (bekreft) deklarasjonen din i en kiosk eller eGate for 30 % raskere behandling.
 • Få tilgang til de dedikerte ekspressfilene for tidlig deklarering.

Vær oppmerksom på at Early Declaration for øyeblikket ikke kan brukes med NEXUS-kiosker.

Nedenfor finner du en liste over flyplasser som støtter Advance Declaration:

 • Vancouver internasjonale lufthavn (YVR)
 • Toronto Pearson internasjonale lufthavn (YYZ) (terminal 1 og 3)
 • Montréal-Trudeau internasjonale lufthavn (YUL)
 • Winnipeg James Armstrong Richardson internasjonale lufthavn (YWG)
 • Halifax Stanfield internasjonale lufthavn (YHZ)
 • Québec City Jean Lesage internasjonale lufthavn (YQB)
 • Calgary internasjonale lufthavn (YYC)
 • Ottawa internasjonale lufthavn (YOW)
 • Edmonton internasjonale lufthavn (YEG)
 • Billy Bishop Toronto internasjonale lufthavn (YTZ)

Slette ArriveCAN

Når du har fullført reisen, kan du slette ArriveCAN-appen. Hvis du må foreta daglige innsjekkinger, må du bruke nettversjonen av ArriveCAN. Hvis du sletter appen, slettes ikke kontoen din, noe du kan gjøre separat i appen eller på nettet. Men hvis du sletter kontoen din før du reiser inn i Canada, slettes også kvitteringen din. Du må registrere deg på nytt og sende inn informasjonen din på nytt hvis du ønsker å reise inn i landet.

Hvordan du bruker ArriveCAN

ArriveCAN-appen og -nettjenesten er en viktig del av Canadas strategi for raskere innreise til Canada. Det tar noen minutter ekstra å sende inn reiseinformasjonen din i ArriveCAN før avreise, men det bidrar til å sikre at opplevelsen din ved grensekontrollen går greit, og at du og andre kan reise trygt til Canada.