Visum til Calgary, Alberta

Redigert: jan. 10, 2024 | Tagger: Canada Visa, Canada eTA

Visa for Calgary, Alberta - Canada

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du skaffer deg visum eller eTA til Calgary. Du må ha gyldig visum til Calgary, eller eTA, før avreise til Canada.

Oversikt over visum og eTA

Turister trenger enten visum eller en elektronisk reisetillatelse (eTA) for å besøke Canada. Mange turister trenger bare eTA, men du må skaffe deg besøksvisum for å besøke Calgary hvis du er statsborger i et land som er visumpliktig.

eTA fylles ut på nettet. Du må fylle ut skjemaet på ærlig vis med dine egne personlige opplysninger. For å fylle ut skjemaet på nettet må du ha passet ditt for hånden, da det er nødvendig med opplysninger som passnummer. Det er viktig at passnummeret ditt er korrekt, da det fortsatt er mulig å få godkjent en eTA med et ugyldig nummer, men da vil du senere ikke kunne gå om bord på flyet.

Når du har fylt ut eTA-søknaden, må du betale et lite gebyr. Du vil deretter motta en e-post med bekreftelse på at søknaden er mottatt, og senere en godkjenning. Søkere anbefales å gjøre seg kjent med spørsmålene i eTA-skjemaet før de søker.

Du kan søke om besøksvisum til Calgary på nettet eller på papir. Når du har fått visumet, blir det stemplet i passet ditt som bevis på at du oppfyller kravene for å reise inn i Canada.

For å få et besøksvisum til Calgary må du oppfylle visse krav. Blant annet må du ha gyldig reisedokumentasjon, ha nok penger til hele oppholdet og ikke være straffedømt. Du må også overbevise en immigrasjonsoffiser om at du har god grunn til å reise hjem og at du vil forlate Canada etter endt opphold.

Noen besøkende må delta på en medisinsk undersøkelse og/eller vise frem et invitasjonsbrev fra en person som er bosatt i Canada.

De fleste besøksvisum behandles i løpet av noen uker, men dette varierer avhengig av visumkontoret. Når søknaden din er behandlet, får du passet og andre dokumenter i retur.

Kanadisk elektronisk reisetillatelse (eTA)

Kanadisk eTA er en elektronisk reisetillatelse som er ment å forenkle prosessen med å reise inn i Canada for vanlige reiseformål som turisme, forretninger eller transitt. Personer som ønsker å besøke Canada i mindre enn seks måneder i forbindelse med turisme, forretninger, transitt eller medisinsk behandling, kan være kvalifisert. En kanadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjenningsdatoen, eller til passets utløpsdato, avhengig av hva som kommer først.

Den kanadiske eTA-en gjør det mulig for passinnehavere fra flere titalls land å søke om reisetillatelse på nettet uten visum til Calgary.

En kanadisk eTA kan brukes til alt fra å delta i familiebryllup til å holde foredrag på en forretningskonferanse. Det finnes imidlertid begrensninger i bruken av eTA. Hvis en godkjent eTA brukes på en uautorisert måte, kan den inndras fra søkeren. Det er derfor viktig å forsikre seg om at eTA-søkere forstår alle de tillatte bruksområdene for en eTA.

Godkjent bruk i forretningsøyemed

Selv om en kanadisk eTA vanligvis betraktes som en reisetillatelse for turister, kan den også brukes til forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for å møte forretningsforbindelser, gjøre opp et dødsbo eller forhandle om en forretningskontrakt. Selv om det ikke er et arbeidsvisum, kan en kanadisk eTA brukes til å gjennomføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Calgary for et forretningsmøte med en eTA, kan du bli bedt om å fremlegge ytterligere dokumentasjon i forbindelse med eTA-søknaden eller ved den kanadiske grensen. Du vil sannsynligvis bli bedt om å bevise at hovedinntektskilden din er utenfor Canada, og at arbeidsgiveren din også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en kanadisk eTA. Hvis du bruker eTA-en din til dette formålet, kan du bli bedt av kanadisk immigrasjonspersonell om å bevise at du ikke er ansatt eller arbeidssøkende i Canada.

Godkjent bruk i forbindelse med turisme

De fleste skaffer seg en eTA for turistformål. Tillatte turistformål omfatter aktiviteter som sightseeing og besøk hos venner eller familie.

Godkjent transittbruk

En kanadisk eTA kan også brukes til transittformål, der den reisende bytter fly på kanadisk territorium på vei til et ikke-kanadisk reisemål.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente bruksområder for en kanadisk eTA, er det også noen ting du ikke kan gjøre med en eTA.

Du har ikke lov til å jobbe i Canada med en eTA. Selv om du kan bruke en eTA til visse forretningsformål, kan du ikke ta eller få arbeid i Canada med en eTA. Du må derfor søke om arbeidsvisum hvis du ønsker å ta arbeid i Canada. Dette gjelder enten du ønsker å flytte karrieren din til Calgary eller håper på en midlertidig ansettelse. Du kan ikke ta imot betaling for arbeid i Canada uten et skikkelig kanadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada med en eTA. Du må skaffe deg et kanadisk studentvisum hvis du vil studere i Canada.

Krav som påvirker berettigelsen av eTA

  1. Du kan bare bruke eTA til å reise inn i Canada med fly.
  2. Du må ikke tidligere ha blitt nektet innreise til Canada og ikke tidligere ha blitt utvist fra Canada. I så fall vil du sannsynligvis bli nektet eTA.
  3. Du må ha et elektronisk pass.
  4. Du må ikke ha noen svært smittsomme sykdommer, for eksempel tuberkulose, på tidspunktet for besøket eller på tidspunktet for eTA-søknaden.
  5. Du må ikke tidligere ha blitt dømt for forbrytelser som forårsaker alvorlig skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosessen for Canada eTA

For å søke om eTA trenger du pass- og ansettelsesopplysninger. Du bør beregne mellom 15 og 20 minutter per søknad. Søknadene behandles og godkjennes vanligvis i løpet av få minutter for de fleste søkere. På grunn av forbedret og automatisert sikkerhetskontroll kan det imidlertid hende at søknaden din blir flagget og krever en manuell gjennomgang. Under en manuell gjennomgang vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle eTA-søknaden din. Hvis du ikke oppgir denne informasjonen eller dokumentasjonen i tide under den manuelle gjennomgangen, vil eTA-søknaden din bli avslått.

Typer kanadiske visum og tillatelser

Kanadisk eTA er kun for personer fra visumfrie land og personer med permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke kommer fra et visumfritt land, ikke er amerikansk statsborger og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA, trenger du visum til Calgary.

Turistvisum

Et kanadisk turistvisum kalles Temporary Resident Visa, forkortet TRV. I likhet med eTA kan du søke om dette på nettet. Du kan også søke med en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og har lengre behandlingstid enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å jobbe i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, trenger du en arbeidstillatelse i tillegg til eTA eller TRV. Før du kan søke om arbeidstillatelse, må du vanligvis ha et jobbtilbud fra en kanadisk arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å fravike dette kravet avhengig av yrke eller type arbeid en person kan utføre i Canada.

Du kan søke om arbeidstillatelse enten på nettet eller på papir. Når du søker, må du bekrefte at du kun skal jobbe for den arbeidsgiveren som har tilbudt deg jobb, og at du forlater Canada etter endt arbeidsforhold.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner på arbeidstillatelser. For å søke om studietillatelse må du også ha en TRV eller eTA. Alle studenter trenger en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du skal gå på førskole, bør du planlegge å søke om studietillatelse.

Du kan søke om studentvisum på nettet eller på papir. Du må være innforstått med at du forlater Canada etter endt utdanning (med mindre du får arbeidstillatelse etterpå), og du må vise at du har tilstrekkelig økonomisk støtte til å bo i Canada.

Søknadsprosessen for kanadisk visum

For å søke om kanadisk visum er det en rekke trinn som må følges. Du kan enten søke på nettet eller på papir. For begge typer søknader vil du bli bedt om å velge hvilket land du søker fra, samt oppgi informasjon om hvorvidt du er kvalifisert for ønsket reiseformål.

Online-søknad (begrensninger for å være kvalifisert)

Nettsøknaden inneholder en instruksjonsguide som skal brukes til å utarbeide dokumentene og skjemaene du trenger for å sende inn visumsøknaden din til Canada. Det er imidlertid bare kvalifiserte søkere som kan søke om kanadisk visum på nettet. Du kan søke via følgende lenke: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papirbasert søknad

Hvis du vil søke om kanadisk visum ved hjelp av en papirbasert søknad, må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inneholder alle relevante skjemaer du må fylle ut. Når du har fylt ut skjemaene, må du betale et gebyr for å få behandlet visumsøknaden. Når du har betalt, kan du sende inn visumsøknaden for behandling. Hvis du vil komme i gang med den papirbaserte kanadiske visumsøknaden din, kan du gå til følgende lenke: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp.

Reiseinformasjon om Calgary

Calgary er Alberta, Canadas moderne perle. Det er en by midt i forvandlingen fra jordnære jordbruksrøtter til nyvunnet, kul sofistikert eleganse, og den balanserer de to med uvanlig stor selvsikkerhet. Vurderer du å reise til Calgary?

Det utrolige mangfoldet i Calgary betyr at byen har noe for enhver reisende. Offentlig transport er rikelig og billig i forhold til de lokale inntektene, og det er gratis billettpris på C-toget i sentrum.

Calgarys mest kjente attraksjon er det årlige Calgary Stampede. Den tiltrekker seg cowboyer fra hele verden, og det er en utmerket unnskyldning for å feste.

Det beste utelivsområdet er Kensington, som ligger i den nordvestlige delen av byen. Her finner du et stort utvalg av klubber, barer og restauranter.

Calgary ligger nær Rocky Mountains, så det er et perfekt sted å ta en dagstur for å utforske fjellene. Det finnes et stort utvalg av guidede turer, men du kan også leie bil og kjøre på egen hånd. Fjellene rundt Calgary byr på mange muligheter for fotturer, skiturer og camping.

En av de mest interessante severdighetene i Calgary er Family of Man Sculptures: ti gigantiske skulpturer i støpt aluminium, hver med en vekt på opptil 1 500 pund og en høyde på 21 fot.

Eau Claire Market er et utmerket sted å oppleve Calgarys blomstrende, sofistikerte scene. Markedet er svært familievennlig, men byr på et bredt utvalg av eksklusive butikker og restauranter, samt en eksklusiv food court, og det hele ligger like nedenfor Calgarys flotte skyskrapere.

Konklusjon

Calgary er en livlig, nesten skrytende by, som er opptatt av sine vestlige røtter, men som raskt er i ferd med å bli mer trendy. Forvandlingen er fascinerende og gjør Calgary til en av de mest interessante byene i Canada. Byen var en gang en jordbruksby som var i ferd med å bli akterutseilt, men de siste årenes vekst viser at dette er en by som fortsatt har mye å by på. For å unngå negative overraskelser bør du sørge for å søke om eTA eller visum til Calgary minst fire uker før avreise.