Visum til Victoria, British Columbia

Redigert: jan. 10, 2024 | Tagger: Canada eTA, Canada-visum

Visa for Victoria, British Columbia - Canada

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du skaffer eTA eller visum til Victoria. Du må ha gyldig visum eller eTA før avreise til Canada.

Oversikt over visum og eTA

Som ved reiser til mange andre steder, trenger du selvfølgelig gyldig eTA eller visum til Victoria, British Columbia. De gjeldende innreisebestemmelsene krever at utenlandske statsborgere som flyr til eller via en kanadisk flyplass, må ha en elektronisk reisetillatelse (eTA). Det finnes et par unntak fra dette: Amerikanske statsborgere og personer med gyldig kanadisk pass er unntatt. Besøkende som reiser inn i Canada via land (med bil eller buss) eller sjøveien (f.eks. cruiseskip), trenger ikke å skaffe seg en eTA før de reiser inn i landet. Det er enkelt å søke om eTA ved å gå inn på nettsidene til myndighetene i Canada. Før du søker, må du ha en e-postadresse, et gyldig pass og et kreditt- eller debetkort.

De fleste søkere vil motta sin eTA på e-post få minutter etter at de har fylt ut den elektroniske søknaden. I noen tilfeller kan det ta flere dager å behandle søknaden hvis det er nødvendig med ytterligere dokumentasjon. I slike tilfeller trenger du ikke å bekymre deg. Du vil motta en e-post fra Immigration, Refugees and Citizenship Canada(IRCC) innen 72 timer med informasjon om hva som er de neste trinnene for at du skal få din eTA. Du må vise frem eTA-en hver gang du må vise frem passet ditt; uten den kan du ikke gå om bord på flyet. Derfor er det alltid en god idé å ordne eTA før du bestiller flybilletten til Canada, slik at reiseplanleggingen blir smidig og problemfri. Siden eTA er knyttet til passet du hadde på søknadstidspunktet, må du søke om ny eTA hver gang passet ditt skal fornyes. eTA er gyldig i fem år, eller når passet ditt utløper - avhengig av hva som inntreffer først. Når du har eTA, kan du reise til og fra Canada så ofte du vil, i opptil seks måneder om gangen. Søknadsprosessen er enkel, gebyret er minimalt, og den spennende naturen og de enestående opplevelsene i Victoria er verdt det.

Kanadisk elektronisk reisetillatelse (eTA)

Den kanadiske eTA er en elektronisk reisetillatelse som skal gjøre det enklere å reise inn i Canada for vanlige reiseformål som turisme, forretninger eller transitt. Personer som ønsker å besøke Canada i mindre enn seks måneder i forbindelse med turisme, forretninger, transitt eller medisinsk behandling, kan være kvalifisert. En kanadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjenningsdatoen, eller til passets utløpsdato, avhengig av hva som kommer først.

Den kanadiske eTA-en gjør det mulig for passinnehavere fra flere titalls land å søke om reisetillatelse på nettet uten behov for visum til Victoria.

En kanadisk eTA kan brukes til alt fra å delta i familiebryllup til å holde foredrag på en forretningskonferanse. Det finnes imidlertid begrensninger i bruken av eTA. Hvis en godkjent eTA brukes på en uautorisert måte, kan den inndras fra søkeren. Det er derfor viktig å forsikre seg om at eTA-søkere forstår alle de tillatte bruksområdene for en eTA.

Godkjent bruk i forretningsøyemed

Selv om en kanadisk eTA vanligvis betraktes som en reisetillatelse for turister, kan den også brukes til forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for å møte forretningsforbindelser, gjøre opp et dødsbo eller forhandle om en forretningskontrakt. Selv om det ikke er et arbeidsvisum, kan en kanadisk eTA brukes til å gjennomføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Victoria for å delta i et forretningsmøte med en eTA, kan du bli bedt om å fremlegge ytterligere dokumentasjon i forbindelse med eTA-søknaden eller ved den kanadiske grensen. Du vil sannsynligvis bli bedt om å bevise at hovedinntektskilden din er utenfor Canada, og at arbeidsgiveren din også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en kanadisk eTA. Hvis du bruker eTA-en din til dette formålet, kan du bli bedt av kanadisk immigrasjonspersonell om å bevise at du ikke er ansatt eller arbeidssøkende i Canada.

Godkjent bruk i forbindelse med turisme

De fleste skaffer seg en eTA for turistformål. Tillatte turistformål omfatter aktiviteter som sightseeing og besøk hos venner eller familie.

Godkjent transittbruk

En kanadisk eTA kan også brukes til transittformål, der den reisende bytter fly på kanadisk territorium på vei til et ikke-kanadisk reisemål.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente bruksområder for en kanadisk eTA, er det også noen ting du ikke kan gjøre med en eTA.

Du har ikke lov til å jobbe i Canada med en eTA. Selv om du kan bruke en eTA til visse forretningsformål, kan du ikke ta eller få arbeid i Canada med en eTA. Du må derfor søke om arbeidsvisum hvis du ønsker å ta arbeid i Canada. Dette gjelder enten du ønsker å flytte karrieren din til Victoria eller håper på en midlertidig ansettelse. Du kan ikke ta imot betaling for arbeid i Canada uten et skikkelig kanadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada med en eTA. Du må skaffe deg et kanadisk studentvisum hvis du vil studere i Canada.

Krav som påvirker berettigelsen av eTA

  1. Du kan bare bruke eTA til å reise inn i Canada med fly.
  2. Du må ikke tidligere ha blitt nektet innreise til Canada og ikke tidligere ha blitt utvist fra Canada. I så fall vil du sannsynligvis bli nektet eTA.
  3. Du må ha et elektronisk pass.
  4. Du må ikke ha noen svært smittsomme sykdommer, for eksempel tuberkulose, på tidspunktet for besøket eller på tidspunktet for eTA-søknaden.
  5. Du må ikke tidligere ha blitt dømt for forbrytelser som forårsaker alvorlig skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosessen for Canada eTA

For å søke om eTA trenger du pass- og ansettelsesopplysninger. Du bør beregne mellom 15 og 20 minutter per søknad. Søknadene behandles og godkjennes vanligvis i løpet av få minutter for de fleste søkere. På grunn av forbedret og automatisert sikkerhetskontroll kan det imidlertid hende at søknaden din blir flagget og krever en manuell gjennomgang. Under en manuell gjennomgang vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle eTA-søknaden din. Hvis du ikke oppgir denne informasjonen eller dokumentasjonen i tide under den manuelle gjennomgangen, vil eTA-søknaden din bli avslått.

Typer kanadiske visum og tillatelser

Kanadisk eTA er kun for personer fra visumfrie land og personer med permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke kommer fra et visumfritt land, ikke er amerikansk statsborger og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA, trenger du visum til Victoria.

Turistvisum

Et kanadisk turistvisum kalles Temporary Resident Visa, forkortet TRV. I likhet med eTA kan du søke om dette på nettet. Du kan også søke med en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og har lengre behandlingstid enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å jobbe i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, trenger du en arbeidstillatelse i tillegg til eTA eller TRV. Før du kan søke om arbeidstillatelse, må du vanligvis ha et jobbtilbud fra en kanadisk arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å fravike dette kravet avhengig av yrke eller type arbeid en person kan utføre i Canada.

Du kan søke om arbeidstillatelse enten på nettet eller på papir. Når du søker, må du bekrefte at du kun skal jobbe for den arbeidsgiveren som har tilbudt deg jobb, og at du forlater Canada etter endt arbeidsforhold.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner på arbeidstillatelser. For å søke om studietillatelse må du også ha en TRV eller eTA. Alle studenter trenger en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du skal gå på førskole, bør du planlegge å søke om studietillatelse.

Du kan søke om studentvisum på nettet eller på papir. Du må være innforstått med at du forlater Canada etter endt utdanning (med mindre du får arbeidstillatelse etterpå), og du må vise at du har tilstrekkelig økonomisk støtte til å bo i Canada.

Søknadsprosessen for kanadisk visum

For å søke om kanadisk visum er det en rekke trinn som må følges. Du kan enten søke på nettet eller på papir. For begge typer søknader vil du bli bedt om å velge hvilket land du søker fra, samt oppgi informasjon om hvorvidt du er kvalifisert for ønsket reiseformål.

Online-søknad (begrensninger for å være kvalifisert)

Nettsøknaden inneholder en instruksjonsguide som skal brukes til å utarbeide dokumentene og skjemaene du trenger for å sende inn visumsøknaden din til Canada. Det er imidlertid bare kvalifiserte søkere som kan søke om kanadisk visum på nettet. Du kan søke via følgende lenke https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papirbasert søknad

Hvis du vil søke om kanadisk visum ved hjelp av en papirbasert søknad, må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inneholder alle relevante skjemaer du må fylle ut. Når du har fylt ut skjemaene, må du betale et gebyr for å få behandlet visumsøknaden. Når du har betalt, kan du sende inn visumsøknaden for behandling. Hvis du vil komme i gang med den papirbaserte kanadiske visumsøknaden din, kan du gå til følgende lenke: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp.

Reiseinformasjon om Victoria

Når du planlegger en feriereise til Canada, er det mange vakre steder å besøke, men kanskje ingen andre kanadiske reisemål tilbyr en så unik blanding av opplevelser og natur som Victoria. Victoria, hovedstaden i British Columbia, er en øy-destinasjon som bugner av aktiviteter, fra hvalsafari og golf til vinsmaking og ettermiddagste. Eller, hvis du foretrekker en fin fjelltur, har Victoria også det.

Victoria ble opprinnelig etablert som et fort for Hudson's Bay Company under pelshandelen i 1843, og er den eldste byen i Pacific Northwest. Byens rike og spennende historie kan utforskes ved å besøke de mange museene, galleriene og kulturarrangementene Victoria har å by på. Ta en tur i en hestevogn eller en dobbeltdekkerbuss til et av Victorias mange kulturminner mens du nyter bybildet. Hvis du er mer til utendørsaktiviteter, er Willows Beach eller en av Victorias mange innsjøer, som Matheson Lake, det perfekte stedet for bading, kajakkpadling, båtliv og annen vannsport. Om kvelden kan du se et show og spise middag på en av de mange pubene eller cocktailbarene ved vannet. Kystvannet og de frodige jordbruksområdene i Cowichan Valley og på Saanich-halvøya forsyner lokale kokker med et mylder av ferske, lokale råvarer, og mange av byens spisesteder tilbyr måltider tilberedt med råvarer fra egne hager.

Konklusjon

Victoria i British Columbia går under kallenavnet "The Garden City" på grunn av sine store grøntområder og hager som Butchart Gardens, Butterfly Gardens og Abkhazi Garden, og har milde temperaturer året rundt. Byen blir også ofte rangert som et av verdens beste reisemål av anerkjente magasiner og publikasjoner. Så hvis du vurderer Victoria, BC som et sted å besøke, kan du være sikker på at du har funnet et reisemål som er verdt tiden, pengene og innsatsen du legger ned for å komme dit.