Kan en kanadisk eTA brukes til transitt?

Redigert: mars 10, 2020 | Tagger: Canada eTA bruker, Canada eTA Transit, Canada eTA kvalifisering

Innledning

Hva kan et kanadisk eTA brukes til? Generelt sett anses en eTA som et turistdokument. Men det kan også brukes til andre formål? Hvis du skal til Canada for transitt-, forretnings- eller andre formål, er du på riktig plass. I denne artikkelen diskuterer vi hvordan du kan bruke eTA når du krysser grensen til Canada. For mer informasjon, besøk siden Kanadiske eTA-krav.

Transitt

Kan et kanadisk eTA brukes til transitt? Svaret er ja. Hvis du er statsborger i et land med visumfritak til Canada, må du ha en eTA for transitt gjennom Canada. Hvis flyet bare fyller drivstoff i Canada mens det går frem og tilbake fra USA, trenger du ikke en eTA. Hvis du planlegger å gå av flyet trenger du en eTA.

Turisme

En kanadisk eTA ble nylig ansett som en reiseautorisasjon for turisme, og hovedmåten turister fra visumfritatte land kommer inn i Canada. Med en kanadisk eTA kan du komme på grensen i Canada og sannsynligvis få tillatelse inn i landet.

Som turist med eTA kan du reise overalt i Canada og utforske byer, nasjonalparker og vide, åpne områder i landet. Du kan besøke venner, se severdigheter, og nyte ferien inne i Canada.

Forretninger

Du kan bruke eTA til å reise til Canada i forretningsøyemed. Avhengig av hva du planlegger å gjøre, kan det hende at du trenger ekstra dokumentasjon. Hvis du planlegger å bli i mindre enn seks måneder, må du kunne bevise at hovedkilden til inntekter kommer utenfra Canada, at du ikke vil bli i landet lenger enn seks måneder, og at du ikke planlegger å gå inn på det kanadiske arbeidsmarkedet, i tillegg til vanlige krav.

Hvis du planlegger å bli i Canada i forretningsøyemed i mer enn seks måneder, trenger du et arbeidsvisum i tillegg til eTA. eTA er ikke tilstrekkelig i dette tilfellet.  

Det finnes noen få unntak. Transitt uten visum (Transit Without Visa -TWV) lar noen reise gjennom Canada uten eTA. For å være berettiget til dette må du ha gyldig pass fra USA, Taiwan, Filippinene, Indonesia eller Thailand. Du må også komme til flyplassen i løpet av arbeidstiden, bli på flyplassen og reise med bestemte flyselskaper på bestemte flyplasser. For å lære mer om dette kan du besøke nettsiden til kanadiske myndigheter.

Konklusjon

Du kan bruke din kanadiske eTA til forretninger, turisme eller transitt. I de fleste situasjoner er eTA tilstrekkelig og nødvendig for transitt gjennom Canada. Hvis du er berettiget for eTA for turismeformål, er du berettiget for eTA for transittformål.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA